• LADJEVJE

  • VILA

  • pirati

  • V MESTU

  • FORMULA 1

  • tovornjak

  • VOJAŠKI HELIKOPTERJI

  • ZASEBNO LETALO

Dostavljamo z GLS Slovenijegls logo

postninabrez

Naše spletno mesto uporablja piškotke. To so majhni podatkovni drobci, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi vašemu brskalniku. Ta jih običajno shrani na vaš računalnik oziroma mobilno napravo, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznega uporabnika, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču (lahko tudi med večimi spletišči). Nadzor nad nalaganjem piškotkov, pregled njihovih lastnostni in njihovo brisanje so možni v nastavitvah vašega spletnega brskalnika, ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti:

  • začasni (in sejni) ali trajni piškotki,
  • lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let).

Lastne piškotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti.
Katere piškotke uporabljamo na spletnem mestu udobjebivanja.si?

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke lastne analitične storitve Piwik, ki so tako trajni in začasni (sejni piškotki). Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na naše spletno mesto, težave pri navigaciji). Omogočajo nam, da ocenjujemo doseg naših prispevkov in odziv na občasne medijske akcije, ki jih izvajamo. Vse podatke uporabljamo interno in zgolj v namen izboljševanja našega spletnega mesta.

Vsi podatki, vezani za vaš obisk našega spletnega mesta, so v anonimizirani obliki shranjeni na spletnem strežniku .

Kolikor nam je znano in po našem najboljšem vedenju naše spletišče uporablja piškotke:

Datoteka Uporabnik Trajanje Funkcija
_ga     Joomla Joomla 2 leti Vodi uporabnikovo izbiro o prikazu mobilne strani
_pk_id.[UID] Piwik 2 leti Piškotek nam omogoča boljše razumevanje navad obiskovalcev z uporabo spletne analitike.
_pk_ses.[UID] Piwik 2 leti Piškotek nam omogoča boljše razumevanje navad obiskovalcev z uporabo spletne analitike.
piwik_ignore Piwik 2 leti Vodi uporabnikovo odločitev o zavrnitvi piškotkov
PIWIK_SESSID Piwik Trajanje seje Sejni piškotek vodi uporabnikovo Piwik sejo.

Kaj pa piškotki, ki so vezani na vtičnike družbenih omrežij (social media plug-in)?

Piškotki, ki so vezani na vtičnike družbenih omrežij nam omogočajo, da v vsebino svojega spletnega mesta integriramo njihove produkte – tako lahko obiskovalci delite vsebine s svojimi prijatelji oziroma drugimi povezanimi osebami (različni gumbi, kot so všeč mi je, deli vsebino, priporoči …). Vtičniki uporabljajo piškotke, da lahko družbena omrežja identificirajo svoje člane, ko ti pridejo na spletno mesto z vtičnikom. Če ob obisku našega spletnega mesta niste prijavljeni v posamezno družbeno omrežje (ali niste njegov član), pa je potrebno soglasje za nalaganje piškotkov s strani vtičnikov.

Druge povezave

Na spletnem mestu lahko najdete povezave do drugih spletišč, ki niso pod našim upravljanjem. Za spoštovanje zasebnosti oziroma za vsebino teh spletišč ne odgovarjamo, obiskovalcem preprosto le nudimo povezave, prek katerih lahko pridejo do uporabnih informacij s področja informacijske varnosti.